Tangarto Ορχήστρα

TANGartO 1

 

Το quinteto TANGartO είναι ένα μουσικό συγκρότημα που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos.  Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις που εντυπωσιάζουν! Είναι ένα ευέλικτο σχήμα με μεγάλη δυναμική και αρκετά μεγάλο και ευρύ ρεπερτόριο, που επιδιώκει να ερμηνεύει τα αυθεντικά έργα και όχι διασκευές. Ο μοναδικός ήχος του bandoneon… ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

Θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για σύνολο Αργεντινών μουσικών. Και όμως, τα ονόματα των πέντε μελών του σχήματος δεν είναι καθόλου… Αργεντίνικα.

Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν),

Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί),

Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο),

Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα),

Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο).

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θωμάς Κοντογεώργης

Αυτό που αναζητά στις ερμηνείες του το quinteto “TANGartO” δεν περιορίζεται στην τεχνική που απαιτείται για την εκτέλεση των έργων, αλλά ο αυθεντικός ήχος το γνήσιο αίσθημα που περιέχει το μοναδικό αυτό είδος μουσικής έκφρασης της Αργεντινής. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήματος είναι η έντονη προσωπικότητα και η ψυχή...

Το quinteto “TANGartO” δίνοντας την πρώτη επιτυχημένη συναυλία του τον Απρίλιο του 1996, εισβάλει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές.
Στις 31 Μαρτίου 1999 με πρόσκληση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιεί μία εξαιρετικά πετυχημένη συναυλία (με τον τίτλο “Concert Tango”), στον κύκλο «γέφυρες», αφού τα εισιτήρια από τη δεύτερη κιόλας μέρα είχαν εξαντληθεί! Για την περίοδο συναυλιών 2005-2006, το Μ.Μ.Α φιλοξένησε ξανά το group σε τρεις συναυλίες: 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2005, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και 21 Μαρτίου 2006, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση με την συμμετοχή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου και των χορευτών Τάσου Κεχαγιά και Αλεξίας Σιλάμπρου.
Τον Μάρτιο του 2003 συνέπραξε με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και το Οκτέτο Εγχόρδων Αθηνών, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Έχει συνδράμει στην δραστηριοποίηση των οργανώσεων “Greenpeace” και «Γιατροί του κόσμου» και έχει συμμετάσχει σε σημαντικούς Πολιτιστικούς θεσμούς.
Το 2004, τη σπουδαία αυτή χρονιά για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε την τιμή να παρουσιάσει πέντε παραστάσεις σε πέντε διαφορετικές αίθουσες της Αθήνας. Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», προσκλήθηκε απ’ την πολιτιστική επιτροπή να πραγματοποιήσει τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου στον κύκλο συναυλιών “Toulouse Lautrec”.
Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 συνεργάστηκε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ασπροπύργου και στις 18 Ιουλίου 2009 συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Έχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό και κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί από διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε αφιερώματα και  συνεντεύξεις στον τύπο και στο διαδίκτυο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις με θέμα το tango:  2nd Athens Tango Festival (17 Nov.2006), 4o Tango Festival (Ιούλιος 2007, Σύρος), 5o Tango Festival (23-27 Ιούλιος 2008, Κέρκυρα), 2o Tango Festival Θεσσαλονίκη (4 Οκτ. 2008), Tango Greece Festival (Μάιος του 2011 στην Αθήνα), τη μουσικοχορευτική παράσταση “La vie en tango” τον Μάιο του 2010, καθώς και σε χορευτικά events (milongas), κάνοντας συνεργασίες με διάφορους Έλληνες και ξένους χορευτές όπως: Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Sebastian Arce & Mariana Montes, Fabián Salas & Carolina Del Rivero, Julio Balmaceda & Corina de la Rosa, Τάσο Κεχαγιά-Αλεξία Σιλάμπρου, Luis Alberto Mestre-Ελένη Γκόση, Pablo Medici-Veronica Kuttel, Στέφανος Χατζηγεωργίου-Βαλεντίνα Δραγάτση, Λουκάς Μπαλόκας-Γεωργία Προίσκου, Δημήτρης Λουκάκης-Βίκυ Δαμιανού κ.α., καθώς επίσης και με πολλά χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικές ομάδες (Dance Studio Tanguero, Seresta Dance Company, Quick Step, Libertango, Χοροτρόπιο, Tango Sabor, Tangoneon κ.α.).  Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορους τραγουδιστές όπως: Μάριο Φραγκούλη (στην παράσταση «Αθήνα Buenos Aires» σε περιοδεία το 2015), Σόνια Θεοδωρίου, Γιώργο Περρή, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μελίνα Μποτέλλη, Μόρφω Τσαϊρέλη, τη Martha Moreleon , τη Στέλλα Χροναίου Bruno Dando, Janet Kapouya, Claudia Delmer, Ειρήνη Δασκαλάκη, Άννα Αλεξοπούλου, Λουΐζα Σοφιανοπούλου, Ελένη Πέτα, Μαρία Τυράσκη, Άρτεμη Γκώνου κ.α.

Τελευταίες εμφανίσεις πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2016, με την παράσταση “Tango en eros”, μία μοναδική παράσταση με 9 ζευγάρια χορευτών και τραγούδι την Martha Moreleon.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία την μουσικο-χορευτική παράσταση “Tango X Piazzolla”.

Η Tango κουλτούρα είναι απόλαυση για όλες τις αισθήσεις. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς αυτόν τον συγκινησιακό κόσμο αυτών των Tangos!

 

 

Newsletter

Υπό την αιγίδα:

argentina

της πρεβείας της Αργεντινής

urulogo

της πρεβείας της Ουρουγουάης

turkey

της πρεσβείας της Τουρκίας

italy

της πρεσβείας της Ιταλίας

Site created by