Αλέξανδρος Παρωτίδης

parotidis

Η σχέση μου με την φωτογραφία ξεκίνησε νωρίς και πυροδοτήθηκε από τον ενθουσιασμό που σου δίνει το συναίσθημα για τα πράγματα που γίνονται για πρώτη φορά.

Ενθουσιασμός για το καινούργιο και το άγνωστο, για την περιπέτεια και τα ταξίδια . Από την άλλη, η σχέση με το τάνγκο ξεκίνησε λίγα χρόνια πρίν κι ήταν αδύνατο να μην εισχωρήσει η φωτογραφία μέσα στο τάνγκο και το τάνγκο μέσα στη φωτογραφία. Άλλωστε πασχίζουμε για να μπορούμε να δρούμε συνδυαστικά. Τα φώτα, οι μουσικές απο τις μεγάλες ορχήστρες και οι σκοτεινές αγκαλιές, οι βαθιές ανάσες που κάθε φορά σου αποκαλύπτουν έναν καινούριο κόσμο που καλείσαι να μελετήσεις, να καταλάβεις, να εξερευνήσεις, όλα αυτά ήταν ενας συναγερμός ήταν αδύνατον να μην υποκύψω.

Μετά άρχισα να βλέπω εκεί μέσα το φως, να καταλαβαίνω και να υπάρχει αληθινή επαφή με ανθρώπους που έβλεπα για πρώτη φορά. Κι όλα ήταν κρυμμένα εκεί, όλα όσα ήθελα και ευχόμουν να δω, να γευτώ και να ακούσω. Η μουσική, τα κλειστά μάτια, ο ερωτισμός, οι μύθοι και οι αλήθειες των ανθρώπων. Η σχέση μου με την φωτογραφία και το αντικείμενο που έχω που είναι το πορτρέτο, ο γαμός και ο άνθρωπος εν γένει, μου δώσαν μια γερή κλοτσιά, γεμάτη πληροφορίες και νέες εικόνες για το τι είναι το Τάνγκο και πως μπορείς να αιχμαλωτίσεις την γοητεία του. Να την κλείσεις σε μια στιγμή ,σε μια φωτογραφία. Φώτα, μουσικές και συναισθήματα, μια σκηνοθετημένη άποψη της ζωής που ζούμε δηλαδή στα τρία λεπτά που διαρκεί ένα κομματι χορού.

Είναι μια μορφή τέχνης που ο καθένας μπορεί να έχει μερίδιο. Μερίδιο στο να χορεύει, να βλέπει, να ζει και να αισθάνεται. Στην πραγματική ζωή μπορεί να μας εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο αποκτά σκηνοθεσία μια φωτογραφία και τείνει προς την απόλυτη εκφραστικότητα είναι καθηλωτικό. Ασυμφωνία σύνθεσης με την πραγματικότητα βλέπεις. Ιδού η απόλυτη αλήθεια της εσωτερικής μας κατάστασης. Μια φωτογραφία ενω χορεύουμε τανγκό.

Facebook: https://www.facebook.com/tango2p/
                     https://www.facebook.com/www.alexandros.gr/

Ιστοσελίδα: http://alexandrosimagery.gr/

flickr: https://www.flickr.com/photos/138487952@N06/

Tumblr: http://tango2ph.tumblr.com

Instagram: https://www.instagram.com/alexandros_parotidis/
                       https://www.instagram.com/tango.2/

Newsletter

Υπό την αιγίδα:

argentina

της πρεβείας της Αργεντινής

urulogo

της πρεβείας της Ουρουγουάης

turkey

της πρεσβείας της Τουρκίας

italy

της πρεσβείας της Ιταλίας

Site created by